Výživa chorých detí

Dostatočná a vyvážená strava je pre správny rast a vývoj dieťaťa zásadná. V období, keď je dieťa choré, či už akútne (napr. akútne respiračné ochorenie), alebo chronicky, sa jeho nároky na energiu spravidla zvyšujú. 

V tomto období by ste mali dbať na zvýšený príjem energie a živín vášho dieťaťa, a to predovšetkým v prvých 3 rokoch života, keď je jeho rast najvýraznejší. Najprirodzenejšou formou je zvýšenie množstva bežnej vyváženej stravy. Pokiaľ však dieťa nie je schopné väčší objem bežnej stravy pojať, môžete s pediatrom konzultovať zavedenie vysokoenergetickej nutrične kompletnej enterálnej výživy, ktorá pomôže dieťaťu zvýšené výživové nároky pokryť, a to buď formou doplnku k bežnej strave, alebo v prípade nutnosti úplnej náhrady bežnej stravy.

Poraďte sa so svojím pediatrom
Máte ešte nejaké otázky, na ktoré sa chcete opýtať? Využite našu infolinku 0800 601 600, kde vám radi poradia naši odborníci z radov laktačných poradkýň, nutričných terapeutiek a ďalších špecialistov z odboru starostlivosti o dieťa.
Alebo formou chatu: nutriklub.sk/poradna-odbornikov

Více o výživě

Výživa neprospievajúcich detí

Deti potrebujú pre svoj správny rast a vývoj dostatočnú a vyváženú stravu. V niektorých prípadoch, ak vaše dieťa trpí napr.…...

Výživa dieťaťa s rizikom vzniku alergie

V dnešnom globálnom a rýchlom svete je už alergia braná takmer ako bežná súčasť našich životov. O alergiách sa vie veľa a…...

Viac o výžive

O výžive
v chorobe

O výžive
pri PKU/DMO

O výžive
detí